Van Büyükşehir Belediyesi'nden o kanuna tepki

Van Büyükşehir Belediyesi'nden o kanuna tepki

Van Büyükşehir Belediyesi, bugün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve Van Çevre Yolu'nun 18. madde ile yapılmasını da içeren 6704 sayılı torba kanunu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi, bugün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve Van Çevre Yolu'nun 18. madde ile yapılmasını da içeren 6704 sayılı torba kanunu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesi açıklamasında şu bilgileri verdi: "14 Nisan 2016 tarihinde AKP milletvekillerinin teklifi ile meclisten geçen ve 26 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından onanarak yürürlüğe giren 6704 sayılı torba kanunu ile hükümetin Van çevre yolunu kamulaştırma yerine 18. madde ile yapılmasını onaylamıştır. Torba kanununun 9. maddesi ile "yol" ibaresinden sonra gelmek üzere 'otoyol hariç erişme kontrolünün uygulandığı yol, su yolu' ibaresi eklenmiştir. Bu kararla; Van çevre yolunun kamulaştırma yapılmasına dair bugüne kadar yürütülen çalışmalar ve resmi yazışmalara rağmen, çevre yolunun geçiş güzergahının kamulaştırma yapılamadan İmar Kanunu 18. maddesi ile çözümü esas alınmıştır. Türkiye'deki çevre yollarının kamulaştırma ile yapıldığına dair sayısız emsaller olmasına rağmen, bu torba kanunu ile Van halkına karşı büyük bir ayrımcılık yapılmıştır.

Kentimize ve halkımıza karşı bu tavrı kabul edilebilir bulmadığımızı ve bu yasa değişikliğinin bir an önce geri alınması için çağrıda bulunuyoruz. Kentteki tüm STK ve kurumlarımızı bu konuda duyarlı olmaya, Van Milletvekillerini de bu kente karşı sorumluluk üstlenmeye ve bu kararın geri çekilmesi için duyarlı olmaya davet ediyoruz" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.