Bahçesaray yolu 113 gündür kapalı

Bahçesaray yolu 113 gündür kapalı

Van-Bahçesaray karayolu u113 gündür çığ riski nedeniyle ulaşıma kapalı.

Van'da, 22 Aralık 2023 tarihinde etkili olan kar yağışı ve düşen çığlar sonucu Van-Bahçesaray yolunda ulaşım kesintiye uğradı.

Yapılan çalışmaların ardından yol, 29 Aralık 2023 tarihinde kısmen açıldı. Ancak, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından oluşturulan "Çığ Tehlikesini Belirleme ve İzleme Komisyonu" tarafından yapılan inceleme sonucunda, çığ riskinin devam ettiği belirlendi ve yol araç trafiğine kapatıldı.

Son yılların en sert kışını yaşayan bölgede, Van-Bahçesaray yolu üzerindeki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde kar kalınlığının 3 metre 22 santimetreye ulaştığı belirlendi. 113 gündür ulaşımın sağlanamadığı yolda, çığ temizleme çalışmaları devam ediyor.

Van-Bahçesaray yolunun kapalı olması nedeniyle ilçeye Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden ulaşım sağlanıyor. Ancak, Ramazan Bayramı sonrasında oluşabilecek şartlara bağlı olarak yolun yeniden açılması için çalışmalara başlanacak.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.