Valilikten Sur’daki sivillerin ‘tahliyesi’ ile ilgili açıklama

Valilikten Sur’daki sivillerin ‘tahliyesi’ ile ilgili açıklama

Sur’a giden gözlemci heyetlerin Diyarbakır Valiliği ile yaptığı görüşmelerin ardından, Valilikten Sur’da mahsur kalan sivillerin tahliyesine ilişkin bir açıklama geldi.

Sivil gözlemci heyet ile Avrupa Parlamentosu’ndan Yeşiller üyesi bir heyet sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde mahsur kalanların tahliyesi için Valilikle görüştü.

Görüşmelerin ardından Valilik, Sur’daki sivillerin tahliyesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Diyarbakır Valiliği’nin resmi internet sitesindeki “Sur’da bulunduğu iddia edilen sivil vatandaşların tahliye edilmesi” başlıklı duyuruda, heyetlerin talebi olan ‘gözlemci heyetin gözetiminde insani koridor açılması’na dair herhangi bir vurgu yer almazken, ‘bölgeden tahliye için her türlü kolaylığın sağlanacağı’ ifade edildi.

Valilik açıklaması şöyle:

“Söz konusu çalışmaların yürütüldüğü bölgede bulunduğu iddia edilen sivil vatandaşlarımızın Valiliğimize veya ilgili güvenlik kuvvetlerimize hangi bölgeden çıkacaklarının bildirilmesi halinde, bugün saat 16.00’da güvenlik kuvvetlerimiz tarafından, bölgeden tahliye edilmeleri için gerekli her türlü kolaylık sağlanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.