Valilik'ten baskın açıklaması

Valilik'ten baskın açıklaması

DBP Diyarbakır İl Örgütü'ne yönelik polis baskınına dair açıklama yapan Valilik, çocukları kayıp olan iki ailenin başvurusu üzerine baskının yapıldığını belirtti.

Diyarbakır Valiliği, DBP Diyarbakır İl Örgütü binasına yönelik bugün öğlen saatlerinde gerçekleştirilen polis baskınına ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Valilik sitesinden yapılan açıklamada, çocukları kayıp olan iki ailenin 3 Ocak günü İl Emniyet Müdürlüğü'ne yaptıkları başvuru üzerine TEM Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin öğlen saatlerinde DBP'ye baskın yaptıklarını kaydetti.

Ancak yapılan baskında aranılan kişileri bulanamadığını belirten Valilik, parti binasında bulananlara uygulanan UYAP sorgulamasında hakkında eski bir dosya bulunan Zeynap Altunkaynak ile asker yoklaması kaçağı olan Mehmet Şakir Karataş'ın gözaltına alındıktan sonra ifadeleri alınarak serbest bırakıldığını duyurdu.

Valilik açıklamasında şunlar kaydedildi: "İlimiz, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne 23.12.2015 günü ve 03.01.2016 günü yakınları tarafından yapılan iki ayrı başvuru ile çocuklarının terör örgütüne katılmak amacıyla Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı binasında zorla tutulduklarına ilişkin müracaatta bulunmuştur. Yapılan başvurular üzerine kayıp şahısların bulunabilmesi ve varsa bu konuda, suç unsuru malzeme ve delillere ulaşılabilmesi amacıyla Diyarbakır 3.Sulh Ceza Hakimliği'nin ilimiz Bağlar İlçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde faaliyet yürüten DBP İl binasında arama, el koyma ve inceleme kararı verilmiştir. Alınan karar üzerine belirtilen adreste 05.01.2016 günü saat:14.00 sıralarında ilgili birimler ile koordineli bir şekilde usulüne uygun olarak arama yapılmış, yapılan aramada kayıp şahıslar bulunamamış ancak binada bulunan şahısların yapılan UYAP sorgulamasında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan aranan bir şahıs adli tahkikat yapılması amacıyla gözaltına alınmıştır. Ayrıca asker yoklama kaçağı olarak aranan bir şahıs ise yakalanmış ve gerekli tebligat işlemlerinden sonra serbest bırakılmıştır. Kayıp şahısların bulunmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.