Valilik top mermisini görmedi

Valilik top mermisini görmedi

Diyarbakır Valiliği, yemek sofrasında top mermisiyle öldürülen 3 çocuk annesi Melek Alpaydın ile ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır Valiliği, Sur'un İskenderpaşa Mahallesi'nde evinde yemek yediği saatlerde top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 3 çocuk annesi Melek Alpaydın ilgili açıklama yaptı.

DİHA'nın haberine göre, top mermisinden hayatını kaybeden Melek Alpaydın'ın adına yer vermeyen Valilik, yaşanan olayı da bir "patlama" olarak yansıttı. Patlamanın neyden kaynaklandığı, kim ve nereden geldiği belirtilmeyen açıklamada, Alpaydın'ın kafasına isabet eden top mermisinin görmezden gelindiği bildirildi. 

Duvarı delip Alpaydın'ı katlettikten sonra evin avlusuna düşen top mermisi olay yerine giden basın mensupları tarafından görüntülenmesine rağmen valilik, "Olay yerinde ve çevresinde meydana gelen olaya ilişkin olarak patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilememiştir" ifadelerine yer verdi.

Valilik "Yapılan incelemelerde ikametin 1'inci katında bulunan duvarlarda iki ayrı delik olduğu tespit edilmiş, konunun daha detaylı araştırılabilmesi için olay yerinden numuneler alınmıştır" ifadelerine yer verdi ancak top mermisinin, iki katlı evin birinci katına değil, ikinci katına isabet ettiği bildirildi.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"03.01.2016 tarihinde saat:14.00 sıralarında ilimiz Sur İlçesinde sokağa çıkma yasağının ve operasyonların olmadığı İskenderpaşa Mahallesi Küçük Aktar Sokak üzerinde bulunan bir ikamette patlama meydana geldiği bilgisi alınmıştır. Olayın akabinde olay yerine giden güvenlik görevlilerine yönelik olarak BTÖ mensuplarınca EYB atılmış, uzun namlulu silahlarla ateş edilmiş ve güvenlik görevlilerinin olay yerine girmeleri bir müddet engellenmiştir. Gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra olayın meydana geldiği ikamete girilmiştir. Yapılan ilk araştırmalara göre 42 yaşında bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 51 yaşında bir vatandaşımızın da yaralandığı ve 112 unsurları ile hastaneye götürüldükleri öğrenilmiştir. Yapılan incelemelerde ikametin 1'inci katında bulunan duvarlarda iki ayrı delik olduğu tespit edilmiş, konunun daha detaylı araştırılabilmesi için olay yerinden numuneler alınmıştır. Ayrıca olay yerinde ve çevresinde meydana gelen olaya ilişkin olarak patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilememiştir. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli tahkikata başlanılmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.