Valilik: Polis orantılı güç uyguladı, vekiller kendini yere attı

Valilik: Polis orantılı güç uyguladı, vekiller kendini yere attı

Yüksekova'daki yürüyüşe ilişkin açıklama yapan Hakkari Valiliği, "Milletvekilleri algı oluşturmak için kendini yere attı" dedi.

Hakkari Valiliği, dün Yüksekova'da HDP'li milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının engellenen yürüyüşüne dair açıklama yaptı. Valilik, birçok kişinin gözaltına alındığı ve bazı milletvekillerinin darp edilerek hastaneye kaldırıldığı saldırıya "orantılı güç" dedi, vekillerin kendilerini bilerek yere attığını iddia etti.

Valilik açıklamasında, gruptakilere eylemin "yasadışı olduğunun söylendiği" ifade edildi ve polisin 'orantılı güç' kullanarak eylemi sonlandırdığı öne sürüldü. Açıklamada şunlar iddia edildi: "Grup içindeki milletvekilleri, görevlilerimiz tarafından darbedildiklerine ve aşırı güç kullanıldığına dair algı oluşturmak amacıyla arbede esnasında kendilerini yere atmışlardır. Ardından yaralanma görüntülerini sosyal medya aracılığı ile paylaşmışlardır. Yasa dışı şekilde yapılmak istenen bu eyleme katılanlarla ilgili gerekli adli işlemler devam etmektedir."

EKSİK'İN AYAĞI KIRILMIŞTI

Dünkü yürüyüşte polis müdahalesi sonrası HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede yapılan incelemede Eksik'in ayağının kırıldığı anlaşılmış ve ayağı alçıya alınmıştı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da Eksik'in uğradığı şiddete tepki göstermişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.