Vali Yakup Canbolat: Yüksekova operasyonu %70’ler seviyesinde

Vali Yakup Canbolat: Yüksekova operasyonu %70’ler seviyesinde

Hakkari Valisi Yakup Canbolat Yüksekova’daki operasyonun yüzde 70’ler seviyesinde olduğunu söyledi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Çatışmaların devam ettiği ilçeye gelerek bilgi alan Hakkari Valisi Yakup Canbolat açıklamalarda bulundu. 

Canbolat şöyle konuştu: “Bugün itibariyle Yüksekova operasyonunda geldiğimiz nokta yüzde 70'ler seviyesinde. İyi bir noktadayız, kritik noktaları da aşıyoruz. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki günlerde 'birlik, huzur operasyonumuz' bitmiş olur. Operasyonun bitiş tarihi ile ilgili şu an kesin bir şey söylemek mümkün değil. Şu an için belki gün veremeyebiliriz ama yüzde 70'i tamamlandığına göre bu, bundan sonraki sürecin ne kadar kaldığını tahmin etme anlamında da önemli bir değerlendirme olur. Bir ay dolmadan yüzde 70'lik kısım bitmiş oldu. Önümüzdeki dönemde çatışma ortamı veya mevcut el yapımı patlayıcıların temizlenmesinin ötesinde, bir de genel alanın taranması ve asayişin sağlanmasıyla ilgili bir süreci öngörüyor. Ayrıca bölgedeki enkazların temizlenmesi de epeyce bir süre alacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.