Vali Türker'e anlamlı ziyaret

Vali Türker'e anlamlı ziyaret

Hakkari HESKA-DER Başkanı Sefer Kaçmaz, 9 Şubat 'Sigarayı Boykot Günü' münasebetiyle Vali Muammer Türker'e 'Sigara Hüviyet Cüzdanı' verdi.

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKA-DER) Başkanlığını ve aynı zamanda Hakkari Meteoroloji Müdürlüğünü yapan Sefer Kaçmaz, 'Sigarayı Boykot Günü' münasebetiyle Vali Muammer Türker'e 'Sigara Hüviyet Cüzdanı' verdi.

Kaçmaz, sigaranın zararlarının net anlaşılması için cüzdan çıkardıklarını belirterek, "Bu bir ilk. Mevcut sigara yasağıyla ilgili yasa gerçekten çok umut verici. Türkiye'de her yıl 114 bin insanımızı sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı kaybediyoruz. Ayrıca yılda 20 milyar dolar para harcanıyor." dedi.

36782Hakkari meteoroloji müdürü ve HESKA-DER başkanı Sefer Kaçmazın kendisine takdim ettiği Sigaranın hüviyet cüzdanının il nüfus müdürü tarafından bir kimlik numarası verilmesini isteyen Hakkari Valisi Muammer Türker ise şöyle konuştu; “ Hakkari Meteoroloji Müdürümüz daha doğrusu buradaki kimliği ile HESKA-DER (Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği) başkanı Sefer beye bende teşekkür ediyorum. Arkadaşlar bildiğiniz gibi sigara gerçekten memleketin, gençlerin ve bütün insanların iliğini sömüren bir illet. Böyle bir soruna bir sivil toplum örgütünün el atıp onun çözümüne yönelik kamuoyuna mesajlar vermesi gerçekten önemli. Hakkari ölçeğinde de önemli Türkiye ölçeğinde de önemli o yüzden bende Sefer beyi kutluyorum sizlerin huzurunuzda. Belki bu tür çalışmalar daha kapsamlı ilgili birimler ile Devlet Hastanesiyle, örneğin sağlık teşkilatıyla, milli eğitim teşkilatıyla bu işe gönül verebilecek başka kurumlarla birlikte daha geniş bir platformda düşünmek lazım belki önümüzde ki dönemde de böyle bir genişletmek de farda var diye düşünüyorum.” dedi.

36783

36784

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.