Vali Şahin: Saldırının Almanya Konsolosluğu uyarısıyla ilgisi yok

Vali Şahin: Saldırının Almanya Konsolosluğu uyarısıyla ilgisi yok

İstanbul Valisi Şahin, yaralıları ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’deki dış temsilciliklerin hafta içi yaptığı uyarılarla ilgili bir soru üzerine, “Konsolosluk uyarısıyla bu saldırının alakası yok” dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki İstiklal Caddesi’deki bombalı saldırıdayaralanan yaralıları ziyaret etti.

Vali Şahin, ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yaptı.

7 kişinin durumu ağır

Şahin, “Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. 39 kişinin 9’u taburcu edildi. 30 yaralının 7’sinin durumu ağır. 39 kişiden ise 24’ü yabancı uyruklu” dedi.

Şahin, Şişli Etfal Hastanesi’nde ise 16 yaralının 4’ünün durumunun ağır olduğunu, 3 kişinin de farklı hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

‘Asya’nın tedavisi devam ediyor’

Saldırıda yaralanan 2,5 yaşındaki Asya adlı çocukla ilgili bilgi veren Vali Şahin, “Küçük Asya’nın yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. İnşallah gerekli tedavinin akabinde sağlıklı bir şekilde aramıza kavuşur” dedi.

‘Henüz erken’

Saldırının IŞİD üyesi olup olmadığı yönünde bir soruya yanıt veren Şahin, araştırmanın devam ettiğini söyleyerek bu konuda herhangi bir açıklama yapmak için henüz erken olduğunu ifade etti.

Bir güvenlik açığı olup olmadığına ilişkin bir soruya ise “Biz elimizden gelen tedbirleri en iyi şekilde almaya devam ediyoruz. Bu konu ayrıca incelenecektir” yanıtını verdi.

‘Doğrudan bir bağlantı yok’

Valiliğin, yabancı ülke temsilciliklerinin uyarılarına karşı yaptığı açıklamanın sorulması üzerine Şahin “O uyarıyla, istihbaratla, bugün gerçekleşen olay arasında doğrudan bir bağlantı yok. Dolayısıyla oradaki açıklama, o olayla, olgu ile ilgiliydi. Bu konunun olayla ilgilisi olmadığını şimdilik düşünüyoruz” diye konuştu.

Valilik uyarıları gayri ciddi bulmuştu

İstanbul’da bombalı eylem yapılacağı uyarısı üzerine perşembe günü Almanya misyonları ve Alman Lisesi açılmamıştı.

İstanbul Valiliği, bunun üzerine yayınladığı açıklamada “Ülkemizde bulunan bazı yabancı ülke temsilciliklerinin ‘teyide muhtaç duyumlarına’ dayalı olarak ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.