Vali Çelik: Trafikte yaya güvenliği, medeniyet ölçülerinden biridir

Vali Çelik: Trafikte yaya güvenliği, medeniyet ölçülerinden biridir

Hakkari Valisi Ali Çelik, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, trafikte yayaların güvenliğinin medeniyet ölçütlerinden biri olduğunu vurguladı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen faaliyetlerin önemine dikkat çeken Vali Çelik, öğrencilere trafik kuralları konusunda bilgilendirme yapıldıktan sonra yaya geçidinin şeritlerini kırmızıya boyadı.

Vali Çelik, yerli ve milli alkol ölçüm cihazı ve radar sistemini kullanmaktan duyduğu gururu dile getirerek, trafik kazalarında ölümler ve yaralanmaların azaltılması için yapılan çalışmaların önemini vurguladı. Yaya güvenliğine dikkat çekerek, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarına uyması gerektiğini belirtti.

Vali Çelik: Trafikte yaya güvenliği, medeniyet ölçülerinden biridir

Öğrencilerin de etkinliğe katılımıyla, sürücülere yönelik uyarıları içeren pankartlarla trafikteki güvenliği artırmaya katkı sağladığı ifade edildi. Ayrıca, okullarda yaya geçidinin kullanımı ve önemi hakkında öğrencilere uygulamalı eğitimlerin düzenleneceği belirtildi.

Etkinliğe Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oktay Kızılkaya, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan gibi önemli isimlerin yanı sıra jandarma ekipleri, minibüs ve taksi sürücüleri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.