Vali Canbolat hükümet konağı inşaatında inceleme yaptı

Vali Canbolat hükümet konağı inşaatında inceleme yaptı

Hakkari Valisi Yakup Canbolat Vali yardımcıları ile birlikte yapımı devam eden yeni hükümet konağı inşaatında incelemelerde bulundu.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – Son Valiler kararnamesi ile Hakkari’ye atanan yeni Vali Yakup Canbolat,  yardımcıları, Hüseyin Sayın, Cengiz Erdem, Cumhur Duran ve Mustafa Temiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve çevre müdürlüğü teknik elemanları ile yüklenici firmanın sahibi Abdurrahman Er, firmanın teknik ekibi ile birlikte yapımına 2012 yılında başlanan hükümet konağı binası inşaatında incelemelerde bulundu.

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek 3 bin 500 metrekare alana yapılan 7 katlı hükümet konağı binasının gezen Vali Yakup Canbolat ve beraberindeki yardımcıları yetkililerden binanın genel durumu ve bitiş tarihiyle ilgili bilgi aldı. Vali Canbolat firma yetkilisi Abdurrahman Er’den inşaatının bu yıl kendilerine teslim edilmesini istedi.

İnşaatı alan firma yetkilisi iş adamı Abdurrahman Er ise 2012 yılında temeli atılan binanın hizmete girmesi halinde şehre güzel bir görünüm kazandıracağını belirtirken, binanın Selçuklu ve Osmanlı mimarisine göre yapıldığını söyledi.

Er valilik binasının Ekim ayı içinde bitirilip teslim edileceğini kaydetti.

7 katlı inşaatta katları teker teker dolaşarak incelemelerde bulunan Canbolat ve yardımcılarına incelemeler sonunda hükümet konağının 2. katında yapımı bitirilen bölümde ikramda buulnuldu. 

5-032.jpg

2-207.jpg

1-332.jpg

4-061.jpg

3-138.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum