Vali Canbolat, gazeteci Dara'ya neden müdahale edildiğini anlattı

Vali Canbolat, gazeteci Dara'ya neden müdahale edildiğini anlattı

Hakkari Valisi Yakup Canbolat: Gazeteciye bana karşı saygısızlık ettiği için değil okunan Kur-an'a saygısızlık ettiği için müdahale edildi. Gazeteci Dara: Yanlış anlaşıldım.

YÜKSEKOVA HABER

Hakkari'de önceki gün düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği sırasında gazeteci Zeki Dara, Valilik korumaları tarafından salondan çıkarılarak karakola götürülmüş buradaki GBT sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. 

Olayla ilgili görüştüğümüz Hakkari Valisi Yakup Canbolat olayın basında yer aldığı gibi yaşanmadığını, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Vali Canbolat olay anını şöyle anlattı: "Tam karşımızdaki bir sandalyeye geçti oturdu, hemen bacak bacak üstüne attı ve yayıldı. Bu sırada İhsaniye Camii imamı Tahir Hoca Kuran'ı Kerim okuyordu. Emniyet Müdürü'nün koruması uyardı, bacağını indirdi. Tekrar hemen bacağını tekrar bacağının üzerine attı ve daha fazla yayıldı sandalyeye. Bu arada Kuran tilaveti devam ediyordu. Bu saygısızlığı görünce kendi korumama el işareti yaparak dışarı çıkarılmasını istedim. Vaziyet bundan ibaret" dedi. Hakkari kültüründe bir toplumun hatta bir büyüğünün karşısında bile böyle oturulmadığını bildiğini belirten Canbolat, "Bir alem insan da olayın şahidi. Hangi akıl ve izandır hakikaten."

DARA: YANLIŞ ANLAŞILDIM, ÖZÜR DİLERİM

Valinin açıklaması üzerine görüştüğümüz Dara ise kendisinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Dizimde ufak bir sıkıntı var. O sırada yorgunluktan boş bulduğum bir yere oturdum. Telefonumu çıkarıp gündemde ne var diye Twitter’a bakınırken bir anlık dalgınlıkla bacak bacak üstüne atmışım. Elbette öyle bir anda o kadar insanın karşısında o şekilde oturmak doğru değil. Ancak ne oradaki insanlara ne de Kur-an'ı Kerim'e saygısızlık etmek gibi bir niyetim veya kastım yoktu, olamaz da. SAdece salondan öyle aniden çıkarılmış olmak biraz üzdü beni. Gerek karakola götürülürken gerekse karakolda herhangi bir darp olayı veya hakarete maruz kalmadım. Zaten GBT sorgusundan sonra serbest bırakıldım. Bir dakika içinde olan biten bir olay. O an dalmışım, salondakilerden ve kamuoyundan bu konuda özür dilerim. Olayın aniden gelişen bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.