Uzmanından toz taşınımı uyarısı yapıldı

Uzmanından toz taşınımı uyarısı yapıldı

Tunceli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Nazife Özge Altan, Türkiye'nin birçok ilinde etkili olan toz taşınımının etkileri ve koruma yöntemlerine ilgili uyarılar yaptı.

Bazı bölgelerde etkisini gösteren yoğun bir toz taşınımı dönemine girildiğini hatırlatan Tunceli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Nazife Özge Altan, taşınımla birlikte yaşanabilecek polen sorununa dikkat çekti. Uzm. Dr. Altan, "Özellikle astım gibi akciğer hastalıklarına sahip kişiler için bu durum tehlikeli olabilir, kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülebilir. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar için mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları, gerekli durumlarda maske ile dışarı çıkmaları, fiziksel egzersizlerini iç ortamda yapmaları, mevcut ilaçlarını aksatmadan kullanmaları, atak halinde artan nefes darlığı öksürük balgam şikayetleri gibi kurtarıcı ilaçlarını kullanıp sağlık kuruluşuna başvurmaları konularına dikkat etmeleri gerekir" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.