Usta yazar Vedat Türkali anıldı

Usta yazar Vedat Türkali anıldı

Usta yazar Vedat Türkali Şişli'de düzenlenen geceyle anıldı.

Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren usta yazar Vedat Türkali, Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde Ayrıntı Yayınları ile Şişli Belediyesi'nin düzenlediği gecede anıldı.

İlk olarak kokteylin verildiği geceye, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Barış Bloku Eşsözcüsü Bahadır Altan, HDP İstanbul eski Milletvekili Levent Tüzel, insan hakları savunucusu Akın Birdal, gazeteciler Banu Güven, Nazım Alpman, Ayrıntı Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Burhan Sönmez, Türkali'nin kızı Deniz Türkali, sanatçılar Ferhat Tunç, Onur Akın, Mert Fırat, Meltem Cumbul'un yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Sanatçılar Onur Akın ve Ferhat Tunç'un sazlarıyla sahne aldığı gecede Nazım Alpman'ın Türkali belgeseli izletildi. Çeşitli konuşmacıların konuştuğu gecede, Vedat Türkali'nin kızı Deniz  Türkali de söz aldı.

Deniz Türkali, zaman zaman babasıyla kavga ettiğini buna rağmen onu çok özlediğini anlattı. Türkali, "Ülkemde yaşananlardan utanıyorum. Midem bulanıyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.