Urfa ve Dersim'de 2'si çocuk 8 gözaltı

Urfa ve Dersim'de 2'si çocuk 8 gözaltı

İstanbul ve Siirt'ten Urfa'ya gelen 2'si çocuk 5 kişi, terminallerde gözaltına alındı. Dersim'de gece saatlerinde yapılan ev baskınlarında da 3 öğrenci gözaltına alındı.

İstanbul'dan Urfa'nın Birecik ilçesine gelen Aynur Doğanay ile Şindar Kaplan isimli yurttaşlar ilçe otogarında, Siirt'in Kurtalan ilçesinden Urfa merkeze gelen F.G. ile Y.M. isimli çocuklar ile Azad Erol ise merkez otogarda gözaltına alındı.

5 kişi, "Örgüte üye olma" ve "Örgüt propagandası yapma" iddialarıyla gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Dersim'de 3 öğrenci gözaltına alındı

Dersim'de merkeze bağlı Yeni Mahalle'de yapılan ev baskınlarında 2'si kadın 3 öğrenci gözaltına alındı. Adresleri karıştıran polis, ilk önce yanlış evlere operasyon düzenledi. Ardından öğrencilerin kaldığı evlere yapılan baskında 2'si kadın 3 öğrenci gözaltına alınarak, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Gözaltı gerekçeleri hakkında bilgi edinilmeyen öğrencilerden 2 kadın emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, ismi öğrenilemeyen erkek öğrenci emniyette bekletiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.