Ürdün'de Müslüman Kardeşler binaları mühürlendi

Ürdün'de Müslüman Kardeşler binaları mühürlendi

Ürdün'de güvenlik güçleri, ülkedeki en güçlü ve örgütlü muhalefet partisi konumundaki Müslüman Kardeşler Hareketi'nin binalarını bir baskınla boşaltarak mühürledi.

Başkent Amman'dan Müslüman Kardeşler yetkilisi Badi el Refaiye hareketin genel merkezinin hükümetin emriyle boşaltılıp mühürlendiğini söyledi.

El Refaiye, kapatmaya herhangi bir gerekçe gösterilmediğini de sözlerine ekledi.

Müslüman Kardeşler Ürdün'de özellikle kentlerde güçlü bir tabana sahip ve siyasi kanadı konumundaki İslami Hareket Cephesi şu anda Ürdün'ün en güçlü partilerinden biri.

Fakat İslami Hareket Cephesi son iki parlamento seçimini boykot etti ve son yıllarda bölgede militan İslamın yükselişi ile birlikte Müslüman Kardeşler ile Ürdün yönetimi arasındaki ilişkiler de giderek gerginleşti.

Ürdün hükümeti ara ara Müslüman Kardeşlere yönelik adımlar atıyor.

Geçen yıl hareketin liderlerinden biri Ürdün'ün Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkisini eleştirdiği için hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ürdün'de Müslüman Kardeşler 2014 yılı Mart ayında bölünmüş, kendisini bölgesel hareketten mesafelendiren ve yetkililerin onayını alan daha ılımlı yeni bir örgütlenme de oluşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.