Ürdün'de İslamcıların hedef gösterdiği yazar öldürüldü

Ürdün'de İslamcıların hedef gösterdiği yazar öldürüldü

Ürdün'de İslamcı kesimler ve Başbakan tarafından hedef gösterilen Hıristiyan Yazar Nahid Hattar suikastla öldürüldü.

Ürdün’de sosyal medyada paylaştığı karikatür ile İslam dinine hakaret ettiği iddiasıyla İslamcı kesimler ve Başbakan Hani Mulki tarafından hedef gösterilen Hıristiyan gazeteci-yazar Nahid Hattar, başkent Amman’da mahkeme binasının önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Sendika.org'un haberine göre Ürdün Emniyet Müdürlüğü Basın İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamada silahlı saldırganın sabah saatlerinde duruşma için adliye binasına getirilen Hattar’a üç el ateş açtığını, hastaneye kaldırılan Hattar’ın tüm müdahalelere karşın kurtarılamadığını, saldırganın ise yakalandığı belirtildi.

Ortadoğu’daki gelişmeleri yakından takip eden, siyonizme ve mezhepçi cihatçılığa karşı duran, Filistin'le dayanışma içinde olan Hattar, 13 Ağustos’ta Facebook sayfasında bir karikatür paylaşmış, paylaşımının ardından İslamcı kesimler tarafından hedef gösterilmişti.

Başbakan Mulki de saldırıdan geri kalmamış, Hattar hakkında hızla soruşturma açılmasını istemişti. Hattar ise paylaşımının düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu, hiçbir suç unsuru taşımadığını belirtmiş ve karakola teslim olmuştu. “Irkçılığı ve mezhepçiliği kışkırtmak” iddiasıyla suçlanan Hattar, çıkarıldığı mahkemece kefaletle serbest bırakılmıştı.

Hattar’ın paylaştığı karikatürde, cennette iki kadınla aynı yatakta yatan bir erkek, çadırının kapısına gelen tanrıdan şarap istiyor ve boşları götürmesini emrediyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.