Üniversitelerin Şırnak imecesi: YGS için el ele

Üniversitelerin Şırnak imecesi: YGS için el ele

YGS bu sene güvenlik nedeniyle Şırnak'ta yapılmayacak. Şırnaklı öğrenciler sınava Gaziantep, Siirt ve Batman'da girecek.

ÖSYM güvenlik gerekçesiyle bu sene Şırnak’ta YGS sınavının yapılmayacağını Şırnaklı öğrencilerin ise Gaziantep merkez, Nizip, Batman ve Siirt’te sınava gireceklerini daha önce duyurdu.

YGS sınavının Şırnak’ta yapılmayacak olması binlerce öğrencinin barınma problemi yaşamasına neden oldu. Sınava girecek olan Şırnaklı öğrencilerin barınma problemini çözmek için Siirt, Batman ve Gaziantep’te okuyan üniversite öğrencileri bir kampanya başlattı.

“500 ÖĞRENCİNİN KALACAK YERİ YOK”

Cizre, Silopi ve İdil’den yaklaşık 500 öğrencinin barınma problemini çözmeye çalıştıklarını söyleyen kampanya sözcüsü Bilal Yılmaz kampanya ile ilgili şöyle konuştu: “Şırnak’ta sınava girmek isteyen adayların çoğu Gaziantep’te sınava girecek. Gaziantep’te üniversite okuyan öğrenciler olarak arkadaşlarımızı yanımızda misafir edeceğiz. Bize ulaşan öğrencilerin çoğu yol paralarının bile olmadığını söylüyor. Bazı üniversiteli arkadaşlarımız burslarını YGS öğrencilerine bağışlıyor.  Ancak biz kendimiz de öğrenci olduğumuz için YGS’ye hazırlanan arkadaşlara yeterince destek olamıyoruz.  Farklı illerde sınava girecek olan Şırnaklı öğrencilerin en azından bir gecelik otel ve yol masrafları karşılanabilir.”

Şırnaklı YGS öğrencilerinin barınma ve harçlık problemlerini çözmek için Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile görüştüklerini söyleyen Gaziantep Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Rıdvan Köser ise, ”YGS sınavına girecek olan Şırnaklı adayların problemlerini çözmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk. Belediye bizi Gaziantep Valiliği’ne yönlendirdi. Valilik öğrenciler için bir yurt ayarlamaya çalıştıklarını söyledi. Gaziantep ve Nizip’te YGS’ye girecek olan öğrenciler bize ulaşabilir. Bizde elimizden geleni yapacağız” dedi.

HACI BİŞKİN / RADİKAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.