“Üniversite ve liseleri karıştırmak istiyorlar, izin vermeyeceğiz”

“Üniversite ve liseleri karıştırmak istiyorlar, izin vermeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, liselilerin bildiri yayınlamasıyla ilgili “Şu anda bazı üniversite ve liseleri karıştırmak istiyorlar, bunlara izin vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan STK’ların düzenlediği iftar programında konuştu.

Erdoğan, İstanbul Erkek Lisesi mezuniyet töreninde öğrencilerin bildiri yayınlamasının ardından şu ana kadar 70’den fazla liseden öğrencilerin bildiriler yayınlamasına tepki göstererek, “bunlara izin vermeyeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Niye rahatsız oluyorsunuz?”

“Gezi olayları vesaireler olduğu zaman ‘Biz Türkiye’deki bu durumdan endişeleyiz’ (diyorlardı). Ben de onlara dedim ki Fransa’da, Belçika’da, İngiltere’deki bu son gelişmelerden dolayı çok endişeliyim.

“‘Endişelenerek bakıyorum. Böyle izliyorum’ dedim. Rahatsız olmuşlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? Demek ki terör kol gezdiği zaman sen de polisine ne diyorsun, gereği neyse yap diyorsun. Türkiye’nin teröristi iyi terörist mi Ne farkı var.

“Bir olursak bu işi bitiririz”

“Beklediğimiz nedir Birliğimizdir, beraberliğimizdir, dayanışmamızdır. Bunu başarmamız lazım. Biz bir olursak, iri olursak, diri olursak, kardeş olursak hep beraber Türkiye olursak bu işi bitiririz. Yoksa az önce sayın başkanın ifade ettiği gibi bunlar liseli çocuklara da dadanırlar başka yerlere de dadanırlar.

“Niye? Başka çıkış yolları kalmadı. Fakat ‘inlerine gireceğiz’ dedik, girdik. Bunların da inlerine girdik, paralelin de inlerine girdik. Gireceğiz. Nereden, kimlerden hangi türlü destek alırlarsa alsınlar gireceğiz.

“Bunlara izin vermeyeceğiz”

“Şu anda bazı üniversite ve liseleri karıştırmak istiyorlar, bunlara izin vermeyeceğiz.

“Yanlış işler yapıyorsunuz”

“Avrupa Parlamento binasının koridorlarına terör örgütlerinin paçavralarını asanların ve onların önünde poz verenlerin ve onları o şekilde hareket etmeye sevk edenlerin bu ülkede ‘Biz terörle mücadele ediyoruz’ deme hakları yoktur.

“Bunu Avrupa Parlamentosunun ileri gelenlerine söylüyorum. Kimi aldatıyorsunuz Bu beslemelerinizle siz bir yere varamazsınız, temel hak ve özgürlük mücadelesi veremezsiniz. Yanlış oyundasınız. Yanlış işler yapıyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.