'Umarım Musul operasyonunun sonuçlarını da hesaplamışlardır'

'Umarım Musul operasyonunun sonuçlarını da hesaplamışlardır'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak'ın Musul kentinin IŞİD'den geri alınması için başlatılan operasyonu hazırlayanların, eylemlerinin insani sonuçlarını da hesaplamış olmalarını umduklarını belirtti.

Paraguaylı mevkidaşı Eladio Loizaga ile Moskova'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Lavrov, "İnsani sonuçların, bu operasyonu hazırlayan taraflar tarafından hesaplanmış olduğunu umuyorum ama şimdilik pek çok soru var" dedi.

'IŞİD'LİLER, MUSUL OPERASYONU NEDENİYLE IRAK'TAN SURİYE'YE GEÇERSE ÖNLEM ALACAĞIZ'

Sputnik'in haberine göre, Musul operasyonunu izlediklerini belirten Lavrov, kentin çevresinin 'bir nedenden ötürü' tamamen sarılmamasının, IŞİD'cilerin bu koridordan Suriye'ye geçmesi riskini oluşturduğunu söyledi.

Lavrov, IŞİD üyelerinin Musul operasyonu nedeniyle Irak'tan Suriye'ye geçmesi hâlinde ise önlem alacaklarını vurgulayarak, "Elbette, güçlerimizin meşru hükümetin talebi ile çalışma yürüttüğü Suriye'de yeni IŞİD'cilerin belirmesi hâlinde durumu değerlendirip hem politik hem de askeri kararlar alacağız" diye konuştu.

Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/rusya/201610181025345215-rusya-lavrov-musul-operasyon/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.