Uluslararası Basın Enstitüsü’nden Türkiye’ye kınama

Uluslararası Basın Enstitüsü’nden Türkiye’ye kınama

Uluslararası Basın Enstitüsü, aralarında İMC TV’nin de bulunduğu 20’den fazla televizyon ve radyonun kapatılmasını kınadı.

Bağımsız gazeteciliği destekleyen ve gazeteciler, editörler ve medya yöneticileri için küresel ağ kuruluşu olan Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) insan haklarını savunma ve iletişim yöneticisi Steven M. Ellis, Türkiye’nin televizyon ve radyoları OHAL kapsamında kapatma kararını değerlendirdi.

Ellis, Türkiye’nin bu kararının, “darbe girişimine karşı aldığı kararlardan uzaklaşmasının ve Türkiye hükümetinin hukuku hiçe sayma tutumunu yükselttiğinin göstergesi” olduğunu söyledi.

Ellis, Türkiye’nin darbe girişimcilerini yargılamak yerine hukuki yaptırımları, gücünü daha da sağlamlaştırmak ve bağımsız medya ile muhaliflerin sesi kısmak için kullandığını ifade etti. Ellis, Fransa’daki OHAL ile Türkiye’dekinin karşılaştırılamayacağını da sözlerine ekledi. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.