Uluslararası Af örgütü Lice için tarafsız ve bağımsız soruşturma istedi

Uluslararası Af örgütü Lice için tarafsız ve bağımsız soruşturma istedi

Uluslararası Af Örgütü Lice ilçesinde meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin tarafsız ve etkili bir soruşturma çağrısında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye ofisinden yapılan açıklamada, 5 Haziran Cumartesi günü  Lice ilçesinde protestocular ve askerler arasında gerçekleşen çatışmalarda iki kişinin öldüğüne dair haberlerden derin kaygı duyulduğu belirtildi.

Açıklamada; Uluslararası Af Örgütü, ölümler ve yaralanmalarla ilgili derhal tarafsız ve etkili bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Protestoculara karşı gerçek merminin kullanıldığının hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bölgede bir Kalekol inşa edilmesine yönelik protestolar, bir süredir devam ediyordu. Uluslararası insan hakları standartlarına göre, ateşli silahlar ancak hayati tehlike durumunda son çare olarak kullanılabilir. Uluslararası Af Örgütü, protestocuları barışçıl olmaya ve yetkilileri ancak uluslararası insan hakları standartlarında belirtilen gereklilik ve ölçülülük ilkelerine uygun olarak güç kullanılmasını güvence altına almaya çağırıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.