Uludere'de “Hayalet Ağ” temizliği yapıldı

Uludere'de “Hayalet Ağ” temizliği yapıldı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde barajlarda hayalet ağ temizliği yapıldı.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Şırnak İli Hayalet Av Araçları ve İstilacı Türler Farkındalık Projesi" kapsamında Uludere ilçesinde öğrencilere eğitim verildi. Eğitimin ardından Uludere Barajı'nda hayalet ağ temizliği etkinliği düzenlendi.

Vali Cevdet Atay, barajların ve suların temiz tutulmasının önemine vurgu yaparak, temiz su kaynaklarının korunmasıyla karşılığın daha hızlı alınabileceğini belirtti. Vali Atay, "Bütün mesele insanla ilgilidir. Bir yerden karşılık alınıyorsa, o yerin korunması ve kollanması gerektiğine inanıyorum. Bugün burada bulunan öğrencilerimiz bu bilinçle yetişecek, avcılarımız, balık üreticilerimiz de bu bilinçle hareket edecekler. Avladıktan sonra av malzemelerini terk etmeyecekler. Bu, canlılar için bir tehlike oluşturuyor. Öncelikle üzerinde durmamız gereken balıkçılarımızın, avcılarımızın, insanlarımızın, denizlere, barajlara ve sulak alanlara iyi bakması ve kirletmemesi gerekiyor. İnşallah gençlerimiz bu farkındalık projesinden örnek alırlar. Balıkçılarımız da aynı şekilde buna riayet ederler" dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin ise ilde 32 farklı balık türünün yaşadığını belirterek, nesli tükenme tehlikesi altında olan Leopar Sazan'ının Dicle Nehri'nde bulunmasıyla iç su balıklarının biyo-çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla farkındalık eğitimleri düzenlediklerini dile getirdi. Sezgin ayrıca, sulardan hayalet ağları ve av araçlarının temizlendiğini vurguladı.

Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Celal Dalman da katıldı. Bu tür etkinliklerin, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması adına önemli bir adım olduğunu vurguladılar.

Uludere'de “Hayalet Ağ” temizliği yapıldı

Uludere'de “Hayalet Ağ” temizliği yapıldı

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.