UEFA Süper Kupa şampiyonu Atletico Madrid!

UEFA Süper Kupa şampiyonu Atletico Madrid!

Süper Kupa finalinde ezeli rakibi Real Madrid'le karşı karşıya gelen Atletico Madrid, normal süresi 2-2 biten mücadeleyi uzatmalarda attığı iki golle 4-2 kazanarak şampiyon oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Atletico Madrid’i karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa finalini kazanan taraf, rakibini uzatma dakikalarında bulduğu gollerle 4-2 mağlup eden Atletico oldu.

Estonya’nın başkenti Talinn’de yer alan A Le Coq Arena’da oynanan Madrid derbisine sahne olan maçta ilk gol henüz 1’inci dakikada Diego Costa’dan geldi ve Atletico 1-0 öne geçti. Golden sonra kontra ataklarla gol arayan rakibini sahasına sıkıştıran Real Madrid, kurduğu baskı sonunda 27’de Benzema ile skoru eşitledi ve ilk yarı 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

Diego Costa’nın 49. Saniyede attığı gol UEFA Süper Kupa tarihinde atılan en erken gol olarak tarihe geçti.

İkinci yarıda, Juanfran’ın Atletico ceza sahasında topa elle dokunması ile 62’nci dakikada Real Madrid penaltı kazandı. Takımı adına topun başına geçen kaptan Sergio Ramos, takımını öne geçirdi: 2-1

79’da Atletico karşılaşmaya bir kez daha denge getirdi. Sağdan gelişen Atletico atağında 2 kez son anda çizgiden çevrilen top, son olarak Costa’nın kale sahasındaki vuruşu ağlarla buluştu ve skor 2-2 oldu. 90 dakika da bu skorla sona erdi.

Uzatmaların ilk devresinde Atletico Madrid iki gol birden buldu. Oyundan düşen Real Madrid karşısında daha diri bir görüntü çizen Atletico, 98’de Thomas Partey’in soldan ortasına gelişine müthiş bir vole vuran Saul Niguez’le 3-2 öne geçti.

104’üncü dakikada ise bu kez Koke, Vitolo’nun pasını tek vuruşla bir kez daha Real Madrid ağlarına yolladı.

Karşılaşma Atletico’nun 4-2 galibiyetiyle sonuçlandı ve cezası nedeniyle maçı tribünden takip eden teknik direktör Diego Simeone’nin öğrencileri kupayı müzesine götürmeyi başardı. Real Madrid’de Zinedine Zidane’ın yerine göreve gelen Julen Lopetegui, takımının başında ilk resmi maçından mağlubiyet ile ayrıldı.

Atletico Madrid’de Diego Costa’nın 49. Saniyede attığı gol UEFA Süper Kupa tarihinde atılan en erken gol olarak tarihe geçti. Ayrıca, Atletico tarihinde ilk kez Real’e bir final maçında 4 gol birden atmayı başardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.