UEFA Fenerbahçe'ye Yeni Soruşturma

UEFA Fenerbahçe'ye Yeni Soruşturma

UEFA, Trabzonspor'un şike sürecinin ardından yaptığı şikayetler sonucu, Fenerbahçe hakkında yeni disiplin soruşturması açtığını bildirdi.

Uefa, TrabzonsporKulübü Hukuk Kurulu'nun şike sürecinin ardındanyaptığı girişim ve şikayetler sonucu,bugün Fenerbahçe Kulübü hakkında yeni bir disiplin soruşturması açtığini bildirdi. Türkiye Futbol Federasyonu ve TrabzonsporKulübü'ne de bir yazı gönderen UEFA, yeni soruşturmayla ilgili olarak17 Temmuz 2014 tarihinde bir karar verileceğini vurguladı.

"ŞİKE CEZALARI VERİLMEDEN DOSYA KAPANMAYACAK"

Trabzonspor Hukuk Kurulu adına konuyla ilgili bir açıklama yapan Avukat Hakan Orhan, UEFA'nın bu hamlesinin şikeden doğrudan etkilenen taraf olanTrabzonspor adına çok olumlu bir gelişme olduğunu belirtti,"Şike dosyası gereken cezalar verilmeden asla kapanmayacak. Trabzonspor Kulübü'nün haklarını sonuna kadar savunacağız" dedi.

Trabzonspor'DAN AÇIKLAMA

Trabzonspor, UEFA'nın kararını bildirmesinin ardından resmi site aracılığıyla açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Trabzonspor Kulübü, tarihi misyonu gereği, kurulduğu günden beri futbolda adalet mücadelesi vermektedir.

" TFF'YE GÖNDERİLEN YAZI, F.Bahçe'YE HİTABEN YAZILDI"

Bu doğrultuda; Kulübümüz, 2010-2011 sezonunda Türkiye liginde gerçekleşen şike eylemleri hakkında, son olarak 9 Mayıs 2014 tarihinde UEFA ve FIFA’ya başvuruda bulunmuştur. UEFA’nın bugün Kulübümüze bilgi amacıyla ilettiği yazıda; soruşturma başlatıldığı, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu’nun 17.07.2014 tarihli toplantısında konu hakkında karar verileceği ifade edilmiştir. Bir örneği de TürkiyeFutbol Federasyonu’na gönderilen yazı; doğrudan etkilenen taraf” sıfatıylaFenerbahçe SK’ya hitaben yazılmıştır.

"TALEBİMİZ, Trabzonspor'UN HAKKININ TESLİM EDİLMESİDİR"

Tekrar hatırlatmak isteriz ki, talebimiz, şike yapılan 2010-2011 sezonuna ilişkin olarak ulusal ligimizde gerekli disiplin yaptırımlarının uygulanması ve Trabzonspor’un hakkının teslim edilmesidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.