UEFA: Fenerbahçe ve Galatasaray büyük borç tehlikesi altında

UEFA: Fenerbahçe ve Galatasaray büyük borç tehlikesi altında

UEFA, 136 sayfalık raporla kulüplerin mali tablosunu çıkardı. Rapora göre, 'Fenerbahçe ve Galatasaray'da büyük borç tehlikesi' altında.

UEFA, Avrupa kulüplerinin mali tablolarını ortaya çıkardı. Finansal Fair Play ihlali nedeniyle geçtiğimiz yıllarda Avrupa’dan men cezası alan Galatasaray, ‘en çok borcu olan’ kulüpler listesinde ilk 10’a girerken, Fenerbahçe 13. sırada yer aldı.

tablo1-2.jpg

Net borç rakamında maddi olarak Manchester United, 536 milyon euro ile ilk sırada yer alırken, bu borcun kulüp varlıklarının yüzde 80’ine denk geldiği gösterildi. Galatasaray, bu listede 8. sırada yer alırken, borç rakamının 222 milyon euro olduğu kaydedildi.

tablo1Fenerbahçe ise, net borç rakamında 166 milyon euro ile 13. sırada yer aldı.

Avrupa’nın 20 en yüksek futbol ülkesinin esas alınarak hazırlanan listede, Türkiye’de net borç rakamı olarak 3. sırada yer aldı. Toplam borcun bir önceki yıla göre yüzde 37 arttığı ve 716 milyon euroya ulaştığı, kulüp başına da 39.8 milyon euro ortalama borç düştüğü belirtildi.

Buna göre gelirlere oranla borç rakamının yüzde 110 olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.