“Ucu kime değerse değsin, adalet nöbetine devam edeceğiz”

“Ucu kime değerse değsin, adalet nöbetine devam edeceğiz”

Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı duruşma öncesinde Hrant’ın Arkadaşları “Ucu kim, derinliği neresi olursa olsun bu cinayetin ortakları hak ettikleri cezaları alan kadar adalet nöbetini tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı duruşma öncesinde Hrant’ın Arkadaşları Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Hrant’ın Arkadaşları adına Yıldız Önen’in okuduğu açıklama şöyle:

“Biz adalet istiyoruz”

“Bugünden tam 1 ay 5 gün önce yine burada, yine adalet nöbeti için toplanmıştık. Birleştirilen davalar neticesinde yargı sürecinin en başından beri işaret ettiğimiz kamu görevlilerinin bir kısmı ilk kez hakim karşısına çıktı. Ve sanık ifadeleri ile birlikte haklılığımız bir kez daha gün yüzüne serildi. Ne diyordu o sanıklardan biri: “Devlet olarak Hrant Dink’in göz göre göre öldürülmesine göz yumduk…”

“İşte bu acı itirafı yalnızca duymuş olmakla kalmak istemiyoruz. Göz göre göre öldüren, öldürülmesini azmettiren, öldürülmesine göz yuman; hangi odaktan, hangi cenahtan, hangi güçten olursa olsun hesap versin, yargılansın, cezalandırılsın istiyoruz. Bu ülkenin, bu toplumun bugünlerde en çok ihtiyacı olan şeyi istiyoruz: Biz adalet istiyoruz.

“Adalet talebimizin, yine bir sanık beyanındaki ifadesiyle “bir dönemin bir dönemle hesaplaşması”na kurban verilmesine itiraz ediyoruz. Ucu kim, derinliği neresi olursa olsun bu cinayetin ortakları ortaya çıkarılana, hak ettikleri cezaları alan kadar adalet talebimizi dile getirmeye, adalet nöbetini tutmaya devam edeceğiz. Bedenleri olmasa da gözü kulağı burada olan dünyanın dört bir tarafındaki vicdanlı insanlar adına inatla ve umutla haykıracağız:

“Biz bitti demeden bu dava bitmez…”

Üç gün sürecek

Aralarında  Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstanbul Emniyeti eski Müdürü Celalettin Cerrah, Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanları Ramazan Akyürek, Sabri Uzun, Ahmet İlhan Güler, Trabzon Emniyeti Eski Müdürü Reşat Altay’ın bulunduğu dava 3 gün boyunca devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.