Üç Aylık Miray İnce’yi Kim Vurdu?

Üç Aylık Miray İnce’yi Kim Vurdu?

Cizre’de öldürülen 3 aylık Miray İnce’nin amcası, olay saatinde çatışma olmadığını anlattı. CHP’den Ağbaba, Bakan Ala’ya Miray İnce’yi kimin vurduğunu, olay yerinde inceleme yapılıp yapılmadığını sordu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde vurularak öldürülen 3 aylık Miray İnce’nin cenazesi Şırnak Devlet Hastanesi morgunda defnedilmeyi bekletiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlanması talebiyle Meclis’e verdiği soru önergesinde İnce’yi kimin vurduğunu, olayla ilgili soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Fırat Haber Ajansının haberine göre, Cizre’nin Sur Mahallesi'nde özel harekat timlerinin açtığı ateşle yaralanan Miray İnce’yi ambulansa götürmek isteyen 80 yaşındaki dedesi Ramazan İnce de sokakta vurularak öldürüldü. Önceki gece meydana gelen olayda Miray İnce kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ağbaba, şunları sordu: 

“Üç aylık Miray bebeğin evinin bahçesinde başından yaralanmasına sebep olan ateş nereden, kimler tarafından açıldı? Konu ile ilgili incelemede bulunuldu mu?”

“Miray bebek ailesi tarafından güvenlik güçleri ve 112 sağlık personelinin yönlendirmesi doğrultusunda ambulansa götürülmeye çalışılırken ikinci kez kimler ateş açtı? Keskin nişancıların ateş ettiği yönündeki iddia doğru mu? Olay yeri incelendi mi?”

“Güvenlik güçleri ve sağlık personeli tarafından yurttaşların ambulansa gidebilmesi için, savaş dönemlerinde uygulanan, beyaz bayraklarla evden çıkmaları uyarısı mı yapılıyor?”

“Ülkenin herhangi bir yerinde evinin bahçesinde bulunan insanların ve henüz üç aylık bebeklerinin kurşunlara hedef olması karşısında bir soruşturma açıldı mı?”

“Herhangi bir güvenlik görevlisi hakkında bir işlem yapıldı mı? Görevden uzaklaştırılan kimse oldu mu?”

“Çatışma çıkmadı, ateş açtılar”

Anadolu Ajansı ölüm haberini, “3 aylık Miray İnce isimli bebek, teröristlerce açılan ateş sonucu başından yaralandı” diye duyururken, Doğan Haber Ajansı da Miray ve Ramazan İnce’nin “iki ateş arasında kaldığını” yazmıştı.

Evrensel gazetesine konuşan Miray İnce’nin amcası Abdurrahman İnce ise bu haberlerin doğru olmadığını, iki gündür mahallerinde bir çatışma olmadığını söyledi, “Miray’ı keskin nişancılar vurdu” dedi.

Abdurrahman İnce olayı şöyle anlattı:

“Evimizin karşısında bulunan tepedeki dört katlı apartmanın üstünde keskin nişancılar vardı. Evimizin içine kırmızı ışıklar vurduğu için daha güvenli diye evin alt katına geçme kararı aldık. Miray halasının kucağında merdivenlerden inerken keskin nişancılar tarafından yüzünden vuruldu. Hemen içeri girdik, öldüğünü düşünerek bir odaya koyduk. 15 dakika sonra ağlayınca hastaneye götürmek istedik.”

“İlk olarak 112 acil servisi aradık. Onlar bize 155’i aramamızı ve eğer güvenlikleri sağlanırsa geleceklerini söyledi. Bunun üzerine polisi aradık. Onlar da bize iki erkek ve bir kadın beyaz bayrakla dışarı çıkıp ambulansa gidebilirler dedi.”

Polisin izin vermesi üzerine babası Ramazan İnce, Yengesi Rukiye İnce ve kardeşi Abdülkerim İnce’nin Miray İnce’yi alarak dışarı çıktığını söyledi ve şöyle devam etti:

“Evden 200 metre uzaklaştıktan sonra bu kez aynı tepedeki akrepten ateş açtılar. Açılan ateşle Miray bebekle beraber, babam ve yengem de vuruldu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.