Ubeydi: Türkye askerinin varlığı asla kabul edilemez

Ubeydi: Türkye askerinin varlığı asla kabul edilemez

Bir kez daha Türkiye askerinin Irak topraklarında bulunmasının asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Irak Savunma Bakanı Halid el Ubeydi, bunun Irak'ın egemenliğine yönelik bir ihlal ve işgal olduğunu söyledi.

Ramadi'nin terör örgütü IŞİD'den geri alınmasıyla ilgili konuşan Irak Savunma Bakanı Halid el Ubeydi, kurtarma operasyonun Irak güvenlik güçlerinin emekleriyle gerçekleştiğini söyledi.

Ubeydi uluslararası koalisyonun da sahip olduğu ileri imkanlarla Ramadi'yi almak için hava desteği verdiğini, bu desteğin belirgin ve olumlu olduğunu ifade etti.

'TÜRK ASKERİNİN VARLIĞI ULUSLARARASI KURALLARA TERS'

Tüm bu faktörlerin birleşmesiyle zaferin gerçekleştiğini belirten Ubeydi, bir kez daha Türkiye askerinin Irak topraklarında bulunmasının asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Türk askerinin varlığının Irak'ın egemenliğine yönelik bir ihlal ve işgal olduğunu ifade eden Ubeydi, bunun uluslararası kurallarla, komşu ülkeler arasında iyi ilişkiler ilkesine ters düştüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.