Uber Jakarta'da motosiklet tutma uygulaması başlattı

Uber Jakarta'da motosiklet tutma uygulaması başlattı

Akıllı telefon uygulaması Uber, trafik sıkışıklığıyla tanınan Endonezya'nın başkenti Jakarta'da bir de motosiklet tutma uygulaması başlattı.

Telefon uygulamasıyla taksi çağırma servisi veren Uber bu alanda ilk değil. Grab ve GoJek gibi uygulamalar daha önce motosiklet tutma hizmeti vermeye başlamıştı.

Jakarta'da daha önce binlerce normal taksi şoförü Uber ve benzeri uygulamaların hayatlarını kazanmalarını imkânsız hale getirdiğini söyleyerek protesto eylemi düzenlemişti.

Uber Jakarta'da 2014 sonlarında hizmete girdi. Şirket Endonezya'nın Bandung, Surabaya ve turistik Bali Adası'nda da hizmet veriyor.

Şirket motosiklet tutma servisine "UberMOTOR" adını verdi kent sakinlerine "bir düğmeyle dakikalar içinde motosiklet geleceğini" vaat ediyor.

Bu yıl başlarında Paris'te de taksi şoförleri UBer uygulamasını protesto etmişti.

Uber dünya genelinde 380 kentte kullanılabiliyor. Şirket ABD'de kar ettiğini ancak Çin'deki rekabet nedeniyle yılda 1 milyar dolar zarara uğradığını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.