TV10 için imza kampanyası başlatıldı

TV10 için imza kampanyası başlatıldı

Alevi sanatçılar, sanatçıların toplumsal rolüne değinerek, TV10'nun tekrar açılması için imza kampanyası başlattı.

Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kapatılan televizyonlardan TV10 için Alevi sanatçılar, Okmeydanı Cemevi'nde bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, aralarında Hüseyin Turan, Berrin Sürari ve Metin Karataş'ın da bulunduğu çok sayıda Alevi sanatçı ve yurttaş katıldı. Toplantıda konuşan TV 10 programcısı Hüseyin Kelleci, kanalın Alevilerin lokmaları ile kurulduğunu anımsatarak, destek vermek amacıyla bir araya gelen sanatçıların toplumsal rolünün son derece önemli olduğunu kaydetti. 

Ardından konuşan sanatçı Metin Karataş da, radyo ve televizyonların kültür sanatın topluma ulaştırılmasında çok önemli bir göreve sahip olduğunu belirterek, muhalif kesimlere dönük gerçekleştirilen baskı sürecinden hep birlikte mücadele ederek kurtulabileceğini söyledi. Sanat cephesinin oluşturulması gerektiğine vurgu yapan Karataş, "Aydınlar ve sanatçılar susarsa bu ülke o zaman teslim olur" diyerek amaçlarının hukuksuzca kapatılan TV 10'un kapısına vurulan zinciri kırmak olduğunu dile getirdi.

'Bu kaosta üretim durmamalı'

Sanatçı Berrin Sürari ise, sanatçılar nefer olduğu takdirde yaşanan baskılara engel olunabileceğinin altını çizdi. Sanatçı Hüseyin Turan da, yaşanan baskı sürecinde sanatçıların dayanışmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Bu kaosta üretim de durmamalı" dedi.

Televizyonun açılması adına neler yapılacağının konuşulduğu toplantıda sanatçılar fikirlerini ifade etti. Toplantı sonunda Aleviler, TV 10'un açılması için imza kampanyası başlattıkları bilgisini paylaştı.

Toplantı söylenen türkülerle son buldu.

Öte yandan, televizyonun açılması için imza vermek isteyenler, bulundukları mahallelerdeki cemevlerinden kampanyaya katılabilirler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.