Tutuklu çocukların ücretsiz mektuplaşması için kanun teklifi

Tutuklu çocukların ücretsiz mektuplaşması için kanun teklifi

CHP’li vekil Eren Erdem, tutuklu çocukların cezaevlerinde maruz kaldıkları olumsuzlukların ve bunlara bağlı travmanın azaltılması için çocuk mahkumların ücretsiz mektuplaşmasına dair kanun teklifi verdi.

Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, çocuk mahkumların ücretsiz mektuplaşması için Meclis’e “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı” hakkında değişiklik öngören kanun teklifi verdi.

Kanun teklifinde, çocuk mahkumların birçoğunun düzenli bir gelirlerinin olmadığına ve cezaevlerindeki çocukların yüzde 35’inin mektup için hiç paralarının olmadığına dikkat çekildi.

Travmayı azaltmak için

Çocuk hükümlülerin cezaevlerinde maruz kaldıkları olumsuzlukların ve onların neden olduğu psikolojik travmanın azaltılmasının hedeflendiği belirtildi.

“Çocuklara ücretsiz mektuplaşma hakkı verilmesi,  onların aileleriyle iletişim kurabilmelerini, hali hazırdaki iletişimini kesmemelerini ve dolayısıyla rehabilite olmalarını kolaylaştıracaktır.

“Diğer taraftan, ücretsiz mektuplaşma hakkıyla birlikte mektuplaşma da teşvik edilecek ve bu rehabilitasyon süreci de hızlanacak ve yaşanan travmanın etkisi azaltılacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.