Tutuklama ve gözaltılar sürüyor!

Tutuklama ve gözaltılar sürüyor!

Darbe teşebbüsünün ardından başlatılan operasyonlar çerçevesinde Siirt'te 3, Adana'da ise 11'i asker 12 kişi tutuklandı. Birçok merkezde ise gözaltı operasyonları sürüyor.

Darbe girişiminin ardından başlatılan gözaltılar çerçevesinde Siirt 3'üncü Tugay Komutanı Ahmet Şimşek, yardımcısı Albay Alican Erkilitlioğlu ve Eruh 2'nci Komando Tugay Komutanı Yarbay İsmet Çehreli savcılığa sevk edildi.

Savcılıktaki ifadeleri alınan Tuğgeneral Şimşek, Albay Elkiliklioğlu ve Yarbay Çehreli sevk edildikleri mahkemece "darbeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana'da 12 tutuklama

Aynı kapsamda Adana 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli Hava Pilot Kurmay Binbaşı Devrim Ağırağaç, Hava Pilot Üsteğmen Hızır Özyuva, Hava Pilot Üsteğmen Fatih Akbulut, Hava Uçak Bakım Kıdemli Başçavuş Bülent Toygar, Kurmay Albay Halil Çelik, Hakim Teğmen Gani Çetintaş, Hakim Teğmen Faruk Savaş, Topçu Albay Turgut Çelebi, Adana İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Binbaşı Osman Tunahan Berk, Jandarma Üsteğmen Hasan Şannah, Jandarma Uzman Çavuş Tahsin Orak ile Seyhan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Haluk Pamukçu ve 4. Sınıf Emniyet Müdürü Nezir Özcan gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi.

Polis müdürü Özcan ve Topçu Binbaşı Çelebi savcılıkça serbest bırakılırken Tuğgeneral Van ile 10 asker ve polis müdürü Pamukçu "örgut üyesi olmak" ve "darbeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla sorgu hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Tuğgeneral Van ile 10 asker ve polis müdürü Pamukçu'yu tutuklayarak, cezaevine gönderdi.

Polatlı'da Tuğgeneral Aygün ve 118 asker gözaltına alındı

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde, 58. Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ile birlikte çoğu rütbeli 118 askeri personel göz altına alındı. 

Sağlık kontrolünden geçirilen gözaltındaki askeri personel, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye getirilen sanıklar, Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın oluşturduğu ekip tarafından sorgulandı.

Amasya'da Tuğgeneral Yılmaz tutuklandı

Amasya’da sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz tutuklandı. 

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi sonrası nöbetçi mahkemeye sevk edilen Yılmaz tutuklanarak Amasya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Darbe girişimine destek verdikleri iddia edilen 3 hakim ve 1 savcının da gözaltına alındığı bildirildi.

İslahiye’de 1'i albay 26 askere gözaltı

Antep'in İslahiye İlçesi’nde, darbe girişimi kapsamında 106’ıncı Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Turgut Çelebi'nin de aralarında olduğu 26 asker gözaltına alındı.

Dün sabah Adana’da darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan 106’ıncı Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Turgut Çelebi, buradaki işlemlerinin ardından İslahiye'ye getirildi. Aynı saatlerde İslahiye'de ise 25 subay ve astsubay gözaltına alındı. Adana’dan ilçeye getirilen Kurmay Albay Çelebi'ye sağlık kontrolü için götürüldüğü İslahiye Devlet Hastanesi girişinde bazı askerler tepki gösterdi. Yaşanan tepki üzerine diğer gözaltındaki askerlerin sağlık raporları ise gözaltında tutuldukları Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen doktor tarafından yapıldı. Kurmay Albay Çelebi ve 25 rütbeli askerin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları sürüyor.

Hilvan İlçe Jandarma Komutanı gözaltına alındı

Urfa'nın Hilvan İlçesi'nde, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Hilvan İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Timur Deniz gözaltına alındı. Evinde de arama yapılan Üsteğmen Deniz'in sorgulanmasına başlandı.

İzmir'de gözaltı sayısı 73 oldu

İzmir'de düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınanların sayısı 73'e çıktı. Aralarında hakim ve savcılar ile rütbeli askerlerin de bulunduğu şüphelilerin sorguları sürerken, işlemleri tamamlanan 20 şüpheli adliyeye sevk edildi. İzmir'deki askeri bilgi ve belge temin etme davasına bir süre bakan hakimlerden Atilla R. da şüpheliler arasında bulunduğu belirtildi.

İzmir'de, darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in de aralarında bulunduğu askerlerin sayısı 50'ye çıktı. Ayrıca, haklarında yakalama kararı verilen hakim ve savcılardan da 23'ü gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Böylelikle geçen cuma gününden bu yana, darbe girişimiyle ilgili İzmir'de düzenlenen operasyonlarda toplam 73 kişi gözaltına alınmış oldu. Gözaltındaki şüpheliler arasında, İzmir'deki askeri bilgi ve belge temin etme davasına bir süre bakan hakimlerden Atilla R.'nin de bulunduğu belirtildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.