TÜSİAD  Başkanı İstifa Etti

TÜSİAD Başkanı İstifa Etti

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz istifa ettiğini açıkladı.

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini bildirdi. Sütaş'ın patronu olan Yılmaz, şirketteki 18 çalışanın sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işinden atıldığı ve işten atılan çalışanların eylem yapmasına izin vermemek için eylem alanına 13 ton gübre döktürdüğü iddiasına açıklık getirmek üzere acil bir basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, TÜSİAD'dan istifasını da bu toplantıda açıkladı. Yılmaz, "Sütaş ile ilgili iddiaların TÜSİAD'a zarar vermesine izin veremem. Yazılı basında yer alan haberler ile TÜSİAD istismar edildi" dedi.

Bugün bazı basın organlarında Sütaş'ın işten atılan çalışanların eylem yapmasına izin vermemek için eylem alanına 13 ton gübre döktürdüğü haberi yer almıştı. Muharrem Yılmaz, "Maalesef TÜSİAD Başkanlığı üzerinden yıprıtalmaya çalışılıyorum. TÜSİAD'a zarar gelmesine izin veremem. Bunun kaçış olarak görülmemesi gerekir. TÜSİAD'ı itibarı çok büyük bir emanat yıpratılmasına izin vermeyeceğim. Bundan sonra Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarımı yoğunlaştıracağım" dedi.

Yılmaz, gübre olayı ile ilgili olarak "Gübre olayı tatil günü kimsenin olmadığı bir günde çevre düzenlemesi olarak yapıldı. Bir kasıt olsa önce ben cezalandırırım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.