'Türkiye'ye yatırım yapmak zor'

'Türkiye'ye yatırım yapmak zor'

Almanya hükümetinin bir Alman vatandaşının Türkiye'de gözaltına alınmasına tepki olarak açıkladığı önlemler, Alman ekonomi çevrelerinde geniş yankı buldu.

Almanya’yla Türkiye arasındaki gerilim tırmanırken, Alman Ticaret Odası’nın dış ticaretten sorumlu yetkilisi Volker Treier, ‘Türkiye’de yatırım yapmanın artık zor olduğunu’ söyledi.

Berlin’in Türkiye’ye yönelik yeni seyahat uyarısı yayımlaması ve AB üyeliğini sorgulamasının ardından, Treier “Başarısız darbe girişiminden bu yana Alman firmaları arasında ciddi biçimde belirsizlik hissediliyordu. Mevcut gelişmeler bu belirsizliği önemli ölçüde artırdı” dedi.

Reuters ajansına konuşan Treier, “Bu ortamda Alman firmalarının Türkiye’de yeni yatırım yapacağını düşünmek zor” yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Almanya, Alman insan hakları savunucusu Peter Steudtner’in Büyükada’da gözaltına alınıp tutuklanması üzerine bugün Türkiye’ye karşı yeni önlemler aldıklarını açıklamıştı. Basın toplantısı düzenleyen Gabriel, “Şu ana kadar yaptığımız gibi devam edemeyiz. Ankara’da siyaseten sorumlu isimlerin bu politikaların sonuçsuz kalmayacağını anlaması için şu ana kadar olduğundan daha açık davranmalıyız” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.