'Türkiye'ye bütün gezilerimiz iptal'

'Türkiye'ye bütün gezilerimiz iptal'

Dünyanın ikinci büyük cruise operatörü Royal Caribbean, 2017 yazında rotasından Türkiye'yi çıkardı. Şirket, güvenlik gerekçesiyle Kuşadası'nda durmayacak.

2017 yazında Türkiye gezilerini iptal eden küresel cruise şirketlerine bir yenisi eklendi. Dünyanın en büyük seyahat acentesi olan Carnival Corporation’ın sahibi olduğu üç şirketin ardından, dünyanın ikinci büyük cruise şirketi Royal Caribbean da 2017  sezonunda Türkiye için planlanan bütün duraklarını iptal etti.

ABD merkezli Royal Caribbean’dan acente ve müşterilere yapılan açıklamada, iptallere gerekçe olarak ‘Türkiye’deki mevcut belirsizlik’ gösterildi; ‘konukların ve mürettebatın güvenliğini sağlamanın birinci öncelik olduğu’ belirtildi.

Buna göre, Royal Caribbean 2017 yazında Avrupa rotasından Kuşadası/Efes gezilerini çıkarıyor. Açıklamada, etkilenen altı geminin Kuşadası yerine Yunanistan’ın Mikonos, Rodos ve Girit adalarının yanı sıra Karadağ’da duracağı da belirtildi.

2016 sonunda da, Carnival Corporation’ın sahibi olduğu üç şirketin birden güvenlik endişeleri nedeniyle 2017 yazındaki rotalarından Türkiye’yi çıkardığı açıklanmıştı. İngiltere-ABD merkezli acentanın sahibi olduğu Cunard, British line P&O Cruises ve Holland America şirketlerinin gemilerinin, bu yaz başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de hiçbir limana uğramaması kararı alınmıştı.

2016’da Türkiye gezilerini iptal eden cruise şirketleri arasındaysa, Disney Cruise Line, Crystal Cruises ve MSC Cruises bulunuyor. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.