Türkiye’den uluslararası sularda uyuşturucu operasyonu

Türkiye’den uluslararası sularda uyuşturucu operasyonu

Sahil Güvenlik Komutanlığının uluslararası sularda Bolivya bandıralı bir gemiye düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 13 ton toz esrar ele geçirildi.

İhlas Haber Ajansı'nın İçişleri Bakanlığına dayandırdığı habere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığınca uluslararası sularda Bolivya bandıralı bir gemide uyuşturucu kaçakçılığı yapılacağı bilgisine ulaşılmasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ile temasa geçildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, görevlendirilen bir uçak ve gemi ile 3 Ocak 2016 tarihinde geminin yerini tespit ederek takibe başladı.

Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerin Kaçakçılığına Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin ilgili maddesi uyarınca İçişleri Bakanlığının onayı ve Bolivya Hükümetinin işbirliğiyle Dışişleri Bakanlığına yetkilendirme talebi yapıldı. Bu kapsamda Türkiye güvenlik güçlerinin gemiye operasyon düzenlemesine izin verildi.

Onayın ardından 5 Ocak 2016 tarihinde Libya’nın Tobruk Limanı kuzeydoğusunda uluslararası sularda Sahil Güvenlik Komutanlığınca gemiye yönelik operasyon gerçekleştirildi. İlk etapta yapılan aramalarda 13 ton toz esrar ele geçirildiği bildirilirken, gemideki incelemelere devam edildiği belirtildi.

Bolivya bandıralı geminin yasal işlemlerin tamamlanabilmesi için Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Türkiye karasularındaki en yakın noktaya intikal ettirildiği belirtildi.

İlgili birimler, düzenlenen uyuşturucu operasyonunun Türkiye’nin uluslararası sularda gerçekleştirdiği ilk operasyon olduğunu belirtirken, elde edilen uyuşturucu miktarının aynı zamanda "tek seferde elde edilen en büyük miktar" olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.