Türkiye'den Trump'a yanıt: ABD gerçek dostun kim olduğunu bilmiyor

Türkiye'den Trump'a yanıt: ABD gerçek dostun kim olduğunu bilmiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye, iyi bir dost olmadığını kanıtladı" diyen ABD Başkanı Trump'a tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10’uncu Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu’na ABD Başkanı Donald Trump’ın kabine toplantısındaki “Türkiye, iyi bir dost olmadığını kanıtladı” ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, “Brunson’ı serbest bırakmazlarsa yapmayı planladığımız daha çok şey var” sözleri soruldu.

Trump’ın sözlerini eleştiren Çavuşoğlu, “ABD, gerçek dostun kim olduğunu bilmiyor, göremiyor. Bizim ABD’ye yönelik hiçbir yanlışımız olmadı. İster ABD vatandaşı olsun ister başka bir ülkenin vatandaşı olsun, herhangi bir suçlama ile karşı karşıya olduğu zaman yargı süreci var, yargı kararını verir” dedi.

‘TERÖR ÖRGÜTÜNE SİLAH VERMEK DOSTLUĞA AYKIRI’

Çavuşoğlu, “Biz ABD’ye saldıran teröristleri desteklemedik, silah vermedik, terör örgütlerinin yanında olmadık. Tam tersine mücadele ettik. Terör örgütüne binlerce TIR silah vermek mi dostluğa aykırı, yasal bir sürecin Türkiye’de işlemesi mi?” diye konuştu.

Sorunların çözülmesi için diyaloğa hazır olduklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Defalarca ABD’li muhataplarımıza şunu söyledik: Yaptırım, tehdit dili, baskı bunlar Türkiye’ye işlemez, istediğinizi yapın. Sorunları çözmek istiyorsanız gelin bizimle oturun, karşılıklı ve beraber nasıl adım atarız bunu konuşuruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.