Türkiye'den Suriye'ye duble yol

Türkiye'den Suriye'ye duble yol

Türkiye'nin Suriye'de duble yol yapmaya başladığı belirtildi. Yeni Şafak, Türkiye'de bulunan 8 bin civarında Suriyeli iş adamının fabrika kurması ve tersine göç hedefiyle yol inşaatına başlandığını yazdı.

Türkiye’nin Suriye’de ticaret imkânının açıldığı bölgelere duble yollar inşa etmeye başladığı belirtildi.

Çobanbey Gümrük Kapısı’ndan Çobanbey (Al Rai) merkeze uzanan duble yolun çalışmaları sürerken, yolun Menbic’e kadar uzanacağı öne sürüldü.

Yeni Şafak’tan Yasemin Asan’ın haberine göre, ‘oluşturulan güvenli bölgelerde ticaret imkânı Türk işadamlarına açılırken, ticaret alt yapısı için de duble yolların inşası devam ediyor’. Haberde, açılacak gümrük kapısından Çobanbey’e kadar uzanacak duble yolun Menbic’de bitmesinin planlandığı belirtildi. Buna göre, Çobanbey’e yapılan duble yolun devamında iki güzergahı olacak.

SURİYELİ İŞADAMLARI FABRİKA KURACAK

Habere göre, Türkiye’de 8 bin civarında Suriyeli iş adamı bulunuyor. Bu kişilerin ülkelerinde fabrika kurması hedefleniyor. Afrin’e özellikle tekstil ve zeytincilikte yoğunlaşması beklenen yatırımlarla bölgedeki istihdama katkı sağlanacak ve tersine göç hayata geçirilecek. Ayrıca Türk vatandaşları güvenli bölgede ticaret yapabiliyor. (Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.