Türkiye'den Rusya'ya domates teklifi

Türkiye'den Rusya'ya domates teklifi

Ekonomi yetkilileri Türkiye'nin Rusya'ya, Rusya'nın domates üretimi yapamayacağı mevsimlerde ihracat yapılabilmesinin önünün açılmasını teklif etti.

Türk ekonomi yetkililerinin verdiği bilgiye göre Türkiye, Rusya'nın kendi domates üretimini yapabildiği birkaç ay olarak görülen dönemde ihracat yapılamamasını, üretim yapılamadığı dönemde ise ihracatın önünün açılmasını istiyor.

Reuters'ın haberine göre Rusya jeopolitik konumunun da etkisiyle domates üretimine sadece yaz döneminde bir ya da birkaç ay elverişli.

Konu hakkında Reuters'a bilgi veren bir Türk ekonomi yetkilisi, "Türkiye Rusya'nın iç üretimini engelleyecek bir ihracat istemiyor. Sadece Rusya'nın üretim yapamadığı dönemde ihracatı kabul ediyoruz. Buna ilişkin teklifimizi de ilettik" dedi.

'KISA VADEDE ESKİ DURUMA DÖNÜŞ KOLAY GÖZÜKMÜYOR'

Rusya'ya yapılan teklifi doğrulayan bir başka üst düzey ekonomi yetkilisi ise Türkiye'nin tekrar domates ihracatı gerçekleştirmek istediğini ancak burada kısa vadede eski duruma dönüşün kolay gözükmediğini belirtti. Yetkili "Diğer hususlarda sorun görünmüyor" dedi.

Rusya ile uçak krizi ardından bozulan ekonomik ilişkilerin yeniden tesisi süreci devam ederken domates ihracatının yeniden başlamasına ilişkin ise henüz bir ilerleme tam olarak gerçekleştirilemedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.