“Türkiye’de basın özgürlüğü diye bir şey yok”

“Türkiye’de basın özgürlüğü diye bir şey yok”

TİB tarafından erişime engellenen Sputnik’in Genel Yayın Yönetmeni Simonyan, Türkiye’de artık basın özgürlüğünden söz etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan da Sputnik’e erişimin engellenmesi yönündeki kararı, ‘Türkiye’deki katı sansür uygulamalarının yeni bir örneği’ olarak değerlendirdi.

Sputnik News’de yer alan habere göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) Sputnik’e Türkiye’den erişimiengellemesi üzerine Simonyan şöyle konuştu:

“Türkiye’de artık basın özgürlüğü gibi bir kavramdan söz etmek mümkün değil. Bu ülkede basın özgürlüğü diye bir şey yok.

“Sputnik’in Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından daha birkaç gün önce ödüle layık görüldüğü düşünülünde de bu karar özellikle saçma görünüyor.”

Türkiye’de basın özgürlüğü

Türkiye, Paris merkezli Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün her yıl yayınladığı Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’nda, geçen yıl 180 ülke içerisinde 149. sırada yer almıştı.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Freedom House, da geçen yılki raporunda Türkiye’yi yine ‘basının özgür olmadığı ülkeler’ arasında göstermişti.

Raporda Türkiye’nin son 5 yılda Tayland ve Ekvador’un ardından basın özgürlüğünde en hızlı gerileyen 3. ülke olduğuna vurgu yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.