‘Türkiye ve Suudi Arabistan 2 yıldır Suriye’ye girmeye çalışıyor’

‘Türkiye ve Suudi Arabistan 2 yıldır Suriye’ye girmeye çalışıyor’

Beşar Esad canlı yayında konuştu, “Erdoğan iki yıldır askeri müdahale istiyor. Suud ailesi de öyle” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin iki yıldır Suriye’ye askeri müdahalede bulunmak istediklerini söyledi.

Beşar Esad “Suriye’ye yönelik savaş uluslararası mesele haline geldi. Erdoğan ve Suudi Arabistan istedikleri gibi müdahale edemez” dedi.

Esad, yerel uzlaşma çözümlerinin Suriye’deki krizi sona erdirmek için tek çözüm yolu olduğunu söyledi.

Ateşkes açıklaması

Esad, gerçekleşmesi halinde bile ateşkesin tarafların her birinin silah kullanmayı bırakması anlamına gelmeyeceğini ifade etti.

Beşar Esad, “Ateşkes demek, teröristlerin pozisyonlarını güçlendirmelerine mani olmak demektir. Eğer bir ateşkes olacaksa bu çatışmadaki her tarafın silah kullanmayı bırakması anlamına gelmez (…) Teröristlerle müzakereyi kabul edemeyiz. Suudilerin veya Türkiye’nin etkisi ile oluşturulan hain heyetlerle müzakere kabul edilemez” diye konuştu.

“Terörizmle savaşın Suriye devletinin hem şimdi hem de gelecekteki önceliği olduğunu” belirten Esad, yaşanacak herhangi bir geçiş sürecinin anayasaya uygun olması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.