“Türkiye sınırından Suriye’deki teröristlere gönderilen yardımlar son bulmalı”

“Türkiye sınırından Suriye’deki teröristlere gönderilen yardımlar son bulmalı”

ABD Dışişleri Bakanı Kerry’yle bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un, Kerry’e “Türkiye sınırından Suriye’deki terörist gruplara yardım gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu” söylediği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’yle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Sputnik’in haberine göre, Rus Dışişleri’nden yapılan açıklamaya göre, Lavrov’un “Suriye’deki terörist gruplara açık olan Türkiye sınırından yardım gönderilmesini bir kez daha kabul edilemez olduğunu” söylediği belirtildi.

Haberde, Lavrov’la Kerry’nin”ülkelerinin Suriye’deki terörist gruplarla mücadelede işbirliği yapması ihtimalini” ele aldığı belirtildi.

Lavrov, Suriyeli hükümet karşıtı güçlerin, El Kaide’nin kolu olan El Nusra’nın denetimindeki bölgelerden ayrılması gerektiğini de belirtti.

Lavrov ayrıca, El Nusra’nın, ılımlı sayılan muhaliflerin kendi bölgesinde olmasından yararlanarak saldırılar düzenlediğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.