Türkiye sınırındaki çadır kentte patlama: 20 ölü

Türkiye sınırındaki çadır kentte patlama: 20 ölü

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin karşısında Suriye'nin Atme kasabasındaki çadır kentte meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda Suriyeli de yaralandı.


Türkiye ile Suriye'nin sınırına sıfır noktasındaki Atme Kasabası’ndaki çadır kente saat 10.30 sıralarında büyük bir patlama oldu. Suriyelilerin barındığı çadırda meydana gelen patlamayla ortalık savaş alanına döndü. DHA'nın haberine göre, 20 kişinin öldüğü patlamada yaralanan çok sayıda Suriyeli özel araçlar ve gönderilen ambulanslarla Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne getirildi. 

Yaralılar Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken Suriyeliler, çadırların arasına bırakılan bir çantanın içindeki bombanın patladığını söyledi.

IŞİD'in haber ajansı olarak bilinen Amak haber ajansı, intihar saldırısının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini bildirdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.