'Türkiye, PYD katılırsa Cenevre'yi boykot edebilir' iddiası

'Türkiye, PYD katılırsa Cenevre'yi boykot edebilir' iddiası

Ankara'nın, PYD'nin 25 Ocak'ta yapılması planlanan Cenevre görüşmelerine katılması halinde görüşmelerden çekileceğini özel kanallardan BM'ye ilettiği öne sürüldü.

Suriye'de süren savaşın sona ermesi için Cenevre'de yapılacak toplantıya PYD'nin katılması durumunda Türkiye'nin toplantıyı boykot edeceği öne sürüldü. Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura'nın yetkilendirdiği bir görevli, PYD lideri Salih Müslim ile Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya gelerek PYD'nin katılımına dair 'her an' bir değişiklik olabileceğini söyledi.

Foreign Policy dergisinin haberine göre de Türkiye, PYD temsilcilerinin davet edilmesi durumunda görüşmeleri boykot edeceği mesajını iletti. BM diplomatlarının verdiği bilgiye göre Ankara, PYD'nin 25 Ocak'ta yapılması planlanan görüşmelere katılması halinde görüşmelerden çekileceğini özel kanallardan BM'ye iletti.

Öte yandan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ı dün ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suud yetkililer ve Suriyeli Esad karşıtı örgütlerle yapacağı görüşmede BM'nin davetinde gerçekleşen görüşmeleri boykot etmemeleri yönünde bir baskı yapacağı belirtildi. (BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.