“Türkiye, Fransa’nın da desteklediği Kürt güçleri hedef alıyor”

“Türkiye, Fransa’nın da desteklediği Kürt güçleri hedef alıyor”

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye’nin Suriye’de Kürtlere karşı operasyon yapmasının, Suriye’deki gerilimi tırmandıracak risk içerdiğini söyledi. Hollande, çatışmaların sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri faaliyetlerinin ülkedeki gerginliği ve çatışmaları artırma riski barındırdığını söyledi.

Reuters’in haberine göre Hollande, tüm tarafları çatışmayı sonlandırmaya ve Suriye’deki barış görüşmelerine dönmeye çağırdı.

“Türkiye IŞİD’e karşı savaşan Kürt güçlerini hedef alıyor”

“Türk ve Rus güçlerinin Suriye’deki müdahaleleri çatışmanın daha da tırmanmasına yol açabilir” diyen Hollande, “Son zamanlarda topraklarına yönelik yapılan saldırıların ardından Türkiye’nin bu hamlesi anlaşılabilir ancak, Türkiye Fransa’nın da içinde yer aldığı uluslararası koalisyonun desteklediği, IŞİD’e karşı savaşan Kürt güçleri de hedef alıyor” ifadelerini kullandı.

Hollande ayrıca, Rusya’nın Suriye hükümeti tarafından yapıldığı iddia edilen kimyasal silahlı saldırılarla ilgili haberleri göz ardı etmemesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.