Türkiye çetelerden temizlenen Tel Rifat kasabasını bombalamaya başladı

Türkiye çetelerden temizlenen Tel Rifat kasabasını bombalamaya başladı

Ceyş El Suwar savaşçıları stratejik öneme sahip Tel Rıfat (Arpêt) kasabasını kontrol altına aldı. Kasabanın çetelerden temizlemesi üzerine ise TSK tarafından kasaba ve Efrin merkeze bağlı köyler obüs ve füzelerle bombalanmaya başlandı.

ANHA'nın geçtiği habere göre Halep'in kuzeyi ile Ezaz'ın güneyine 6 km uzaklıkta bulunan ve stratejik bir öneme sahip Tel Rıfat kasabasının Ceyş El Suwar (Devrimciler Ordusu) güçleri tarafından bugün akşam saat 19.00 sıralarında kontrol altına alındı.

Kasabada yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası El Nusra ve Ehrar El Şam çeteleri kentten temizlenerek, bölge denetim altına alındı.

Çetelerinden temizlenmesinin ardından Ceyş El Suwar savaşçıları tarafından kasabada arama tarama faaliyetleri yapıldı. Ancak kasabanın çetelerden arındırılmasının hemen ardından kasaba ve çevresinin TSK tarafından obüs ve füzelerle yoğun bir şekilde bombalandığı belirtildi.

Saldırılar sırasında Efrîn Kantonu merkezine bağlı köyler de obüs ve füzelerle yoğun bombardımana altına alındı. Efrin'e yönelik halen sürdüğü belirtilen bu saldırılarda, 6 top mermisi Efrin şehir merkezinin 3 km uzağında bulunan Qîbarê köyüne düştü. Birçok evin zarar gördüğü öğrenilirken, ölü ve yaralılar olup olmadığı ise henüz öğrenilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.