Türkan Elçi'den suç duyurusu

Türkan Elçi'den suç duyurusu

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, 28 gündür failleri bulunamayan katledilen eşi ile ilgili açılan soruşturmayı yürüten hakim, savcı ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'da, 28 Kasım günü katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, eşinin kameralar önünde öldürülmesinin üzerinde geçen 28 günde, yürütülen soruşturmada hala fail yada faillerin ortaya çıkarılmaması üzerine soruşturma dosyasına bakan hakim, savcı ve polisler hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

3 sayfalık suç duyurusu dilekçesini Başsavcılığa teslim etmesi öncesinde Türkan Elçi, Diyarbakır Barosu Adli Yardım Bürosu'nda basın toplantısı düzenleyerek, dilekçesinin ayrıntılarını paylaştı.

'Katilin bulunması yönünde bir arpa yol kat edilmedi'

Eşinin katledilmesinin sıcaklığının, bir kor gibi yüreğini yakmaya devam ettiği dile getirerek sözlerine başlayan Elçi, "Ben metanetimi yitirmeden devlet yetkililerden gelen vaatleri büyük bir sabırsızlıkla bekledim. Fakat bir ayının dolmasına birkaç gün kala, katilin bulunması yönünde bir arpa boyu yol kat edilmediği gün gibi ortadadır" dedi.

'Güvenlik güçlerinin kontrol etmemesi inandırıcı gelmiyor'

Olay yerinde bulunan ve silahlarına el konulan 26 polis memurunun ifadesinin 'şüpheli' sıfatı yerine 'tanık' sıfatıyla alındığını hatırlatan Elçi, polislerin cinayet mahallini önceden gözetim altında tutmaması ve güvenlik kameralarıyla geliş gidişleri kontrol etmemesinin inandırıcı olmadığını söyledi.

'Devletin ihmal suretiyle delil karartmasıdır'

"Tahir Elçi'ye sıkılan kurşunun nereden geldiği konusunda tarafıma hiçbir açıklama yapılmaması, failin bizzat polis olduğu yönündeki şüphelerimiz güçlendirmiştir" diyen Elçi, cinayetin, yaşanan karşılıklı şiddet olaylarıyla örtbas edildiğini ve bu cinayetin saklanılmaya çalışılarak, gündemden düşürülmeye çalışıldığını ifade etti. 
Elçi, "Şiddet olaylarının bahane edilerek olay yerinde, olay yeri incelemesinin yapılmamasının 'devletin ihmal suretiyle delil karartmasıdır'" ifadelerini kullandı.

'Katilin bulunmasını umutla bekleyeceğim'

Elçi, dilekçesinin devamında şunları ifade etti: "Toplumsal barıştan, kardeşlikten, hukuktan ve Türkiye'de yaşanan şiddet olaylarının bitmesi için başlanacak olan çözümden söz edilecekse bunun yolu Tahir Elçi'nin katlinin bulunmasında geçer. Tahir Elçi'nin, vicdanlı, görev ahlakıyla çalışacak yetkililerin günün birinde çıkıp, katili adaletin eline teslim edeceği yönündeki umutlarımı kaybetmeden bekleyeceğim."

Düzenlenen toplantı sonrası Türkan Elçi, hazırlanan suç duyurusu dilekçesini avukatları ile Başsavcılığa sundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.