Türkan Elçi: Hoşgeldin Acılı Yalnızlığıma, Rakel Dink: Hoşbulduk Kardeşim

Türkan Elçi: Hoşgeldin Acılı Yalnızlığıma, Rakel Dink: Hoşbulduk Kardeşim

Barış talebiyle Diyarbakır'a giden Barış Grubu'nun düzenlediği toplantının açılış konuşmasını Türkan Elçi ile Rakel Dink yaptı.

100 aşkın akademisyen, sanatçı, gazeteci ve hak savunucusundan olUşan Barış Grubu'nun Diyarbakır'da düzenlediği toplantının açılış konuşmasını Türkan Eçi ve Rakel Dink yaptı.

Elçi: Hoşgeldin kardeşim

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi konuklara “hoş geldiniz” diye seslendi: "Bu kış her kıştan daha kış; ölümler kışlardan daha kış. Hadi gel öfkemize ip bağlayalım, O ipleri dipsiz kuyulara salalım. Baharlardan güller toplayalım; kurşunun keskin sesine biz gül atalım. Hoşgeldin kardeşim, acılı yalnızlığıma hoşgeldin."

Dink: Bunca acı yeter

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de "Hoşbulduk kardeşim, biz de yalnız değilsin demeye geldik" ifadesini kullandı.

“Toprak kana doymaz, yeter demeye geldik her tarafa sesleniyoruz: 'Bunca acı yeter' diye seslendi. Lütfen her tarafa seslenmeye geldik. Kerdeşçe, insanca Meclis'te konuşun demeye geldik. Bırakın insanlar eceliyle ölsün. Ancak o zaman insanların ardından ayinler de kıvamında olur acılar da..."

Rakel Dink ile Türkan Elçi'nin konuşması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.