Tunceli'de olaylı gece: 10 gözaltı

Tunceli'de olaylı gece: 10 gözaltı

TUNCELİ'de İbrahim Kaypakkaya'nın 41'inci ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliklerinin ardından iki ayrı bölgede olaylar çıktı.

TUNCELİ - Tunceli'de İbrahim Kaypakkaya'nın 41'inci ölüm yıldönümü için düzenlenen anma etkinliklerinin ardından şehir merkezi ile Cumhuriyet mahallesinde göstericlere polis müdahale etti.

Cumhuriyet Mahallesi Sivas Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, çeşitli sloganlar atarak Cumhuriyet mahallesindeki polis lojmanlarını koruyan kontrol noktasına yürüdü. Burada bir süre bekleyen göstericilere polis basınçlı su ve gaz baombalarıyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından grup, ara sokaklara dağılırken olaylar sırasında 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Müdahale sırasında atılan gazdan evlerinde oturan bir çok vatandaş da etkilenirken, polisten kaçarken yaralanan bir gösterici hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.